Waarom VDI het perfecte voorbeeld van het nieuwe werken is

Of je de trends rondom ‘het nieuwe werken’ nu op de voet volgt, of nog van ‘de oude stempel’ bent: VDI is een uitkomst voor elk bedrijf. In deze blog leggen we je uit wat een VDI is en wat de voordelen zijn voor jou als ondernemer.

Wat is een VDI? De afkorting VDI staat voor Virtual Desktop Infrastructure. Dit betekent dat je desktop op een server staat, in plaats van lokaal op een computer, laptop of tablet. Een gebruiker merkt hier niets van, omdat zijn computer er hetzelfde uitziet en hetzelfde werkt. Het voordeel zit ‘m vooral in het beheren en back-uppen van je systemen. Natuurlijk wordt het met een VDI ook veel makkelijker om flexibel te werken.

Waarom een VDI? Een VDI biedt een heleboel voordelen voor ondernemers en systeembeheerders. Wanneer medewerkers met virtuele desktops werken, kunnen alle desktops centraal worden beheert. Tevens kunnen er van alle werkstations makkelijk automatische back-ups worden gemaakt. Zo zijn er altijd actuele kopieën van alle bestanden. VDI maakt flexwerken een stuk makkelijker. Met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen medewerkers op elk apparaat en op elke locatie met een internetverbinding aan het werk. Een ander bijkomend voordeel zijn de kosten. Voor de meeste VDI oplossingen betaal je per gebruiker per device. Je weet dus precies wat je elke maand kwijt bent aan je VDI omgeving.

Is een VDI veilig? Niets is 100% bestand tegen de moderne internetcrimineel, maar een VDI is zeker veiliger als lokaal werken. Mocht er via de VDI verbinding bijvoorbeeld malware binnensluipen op de pc of laptop van een medewerkers, dan is de kans groot dat door middel van een simpele hardware reset alle gegevens terug kunnen worden gezet. De hardware is in dat geval besmet, maar met de virtuele werkomgeving van de medewerker gebeurt niets.

Meer weten over VDI oplossingen?

Neem contact op met EyeXS. We hebben inmiddels veel ervaring in het installeren, beheren en monitoren van VDI omgevingen. Ons team adviseert je graag over de mogelijkheden. Hans Ruijs, eigenaar van Fit Focus stapte onlangs over naar werken via VDI, en zei hierover het volgende:

“Gisteren de migratie afgerond van onze lokale server naar het VDI netwerk van EyeXs met speciale dank aan Bram, Rens, Maikel en Jeffrey maar ook dank aan de rest van het team natuurlijk. Zeer competente mensen die heel zorgvuldig omgaan met de belangen van de klant. Top en hartstikke bedankt team EyeXS.”

Contact


EyeXS is elke werkdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

EyeXS B.V.
Van Coehoornstraat 5
5916 PH Venlo

+31 (0)77 382 80 53  info@eyexs.com

+31 (0)85 487 59 03 service & support (buiten kantoortijden)

KvK te Roermond: 54656672
BTW: NL851389454B01
IBAN: NL41ABNA0611529920

 

Neem direct contact met ons op

Via onderstaand formulier kunt u ons direct benaderen met uw vragen. Toch liever telefonisch contact met een van onze medewerkers? Dat kan via: +31 (0)77 382 80 53.

Je bericht is succesvol verzonden.

Wij zullen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Neem direct contact met ons op

Via onderstaand formulier kunt u ons direct benaderen met uw vraag. Toch liever telefonisch contact met een van onze medewerkers? Dat kan via: +31 (0)77 382 80 53 of +31 (0)85 487 59 03 (buiten kantoortijden)

Je bericht is succesvol verzonden.

Wij zullen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Klantlogin

Log in met de door EyeXS verstrekte website klant login: